Online Broker kiezen

Wanneer u wilt handelen in aandelen zult u gebruik moeten maken van een online broker. Dit is een externe partij die de aandelen kan kopen en verkopen op de momenten dat u hier behoefte aan heeft. Er zijn vele brokers te vinden, maar waar moet u nou op letten bij het kiezen van een online broker? We hebben een aantal punten onder elkaar beschreven:

Transactiekosten en uw eigen type beleggingen

Het is van belang dat u zelf weet op welke manier u wilt gaan beleggen. Wanneer u vaak wilt kopen en verkopen zult u te maken hebben met relatief veel transactiekosten per koop of verkoop. Het is hierom verstandig om een broker te kiezen met lage transactiekosten.

Rente bij niet beleggen

Er zullen vast momenten zijn dat u uw geld even niet in aandelen heeft zitten. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u wilt verkopen maar nog geen ander aandeel in gedachten heeft om te kopen. Op dat moment staat uw kapitaal op een algemene beleggingsrekening. Kijk bij het kiezen van een broker goed naar het percentage van de rente op deze rekening.

Welke software gebruikt de broker

Er zijn vele brokers en deze gebruiken vaak verschillende soorten software. De ene software is makkelijker in het gebruik dan de andere software. Vergelijk de software voordat u voor de broker gaat kiezen. Het vergelijken van de software gaat heel eenvoudig door u aan te melden en nog niet direct met geld gaat beleggen. Ervaringen van andere gebruikers zijn ook heel nuttig.

Minimale positiegrootte

Met de minimale positiegrootte bedoelen we het aantal aandelen dat u per keer kunt verhandelen. Soms hanteren brokers minimale aantallen, bijvoorbeeld 100.000 stuks, die u per keer kunt verhandelen. Wanneer u hier 1000 aandelen zou willen kopen zou dit niet mogelijk zijn. Per broker kan het aantal verschillen, let hier dus goed op.

Luister naar anderen en uw eigen gevoel

Bij het kiezen van online brokers is het van enorm belang dat u een bepaald vertrouwen in die partij heeft. Dit vertrouwen moet u zelf ergens bij hebben maar anderen kunnen u hier uiteraard wel bij helpen. Zoek eens rond op internet naar ervaringen van anderen, lees de plus- en minpunten en eventuele tips die anderen voor u hebben. Op deze manier kunt een online broker kiezen waar u volledig achter staat en een goede band mee kunt opbouwen.