Koers Apple

Er zijn maar weinig bedrijven die de koers van een aandeel zo explosief hebben zien stijgen als dat Apple dat heeft gedaan. In 2003 is Apple op de aandelenmarkt gekomen met een waarde van 3 Euro per aandeel, het hoogste bedrag per aandeel werd in augustus 2012 behaald, het aandeel had toen een waarde van maar liefst ruim 650 Euro! In vergelijking met bijvoorbeeld een ander groot beursgenoteerd bedrijf als Microsoft is deze koers Apple abnormaal gestegen, dit aandeel stond in 2003 op ongeveer 30 Euro en momenteel nog steeds.

Recordhoogte Koers Apple

Door de jaren heen is het verloop van de koers Apple in de grafiek te zien als een vlotte stijgende lijn. De reden van de succesvolle jaren zijn natuurlijk de verschillende versies van de Iphone en iMac computers geweest. Zoals u wellicht zelf ook ziet is de concurrentie op het gebied van smartphones tegenwoordig enorm en dat is met namen aan de tweede helft van 2012 tot heel 2013 duidelijk te zien. In dit jaar is de koers van het aandeel Apple afgenomen tot momenteel ongeveer 450 Euro. U ziet dat de koers van een populair aandeel naast snel stijgen ook enorm snel dalen.

Overlijden Steve Jobs & Apple koers

Apple is groot geworden dankzij Steve Jobs. U zult hem ongetwijfeld kennen, een eerlijke en simpel uitziende man die één missie in zijn leven had, Apple maken tot het succesvolle bedrijf dat het nu is maar uitsluitend op de manier waarop hij dat wilde. Helaas is Steve Jobs op 56 jarige leeftijd in 2011 veel te vroeg overleden, precies een dag na de lancering van de iPhone 4. De vraag was hoe koers van het aandeel Apple hierop zou reageren. Tot iedereens verbazing steeg de koers naar een daarvoor nooit eerder behaalde hoogte van maar liefst $422. Dit was mede opmerkelijk omdat de lancering van de iPhone 4 niet de gewenste succesverhalen kreeg als bij eerdere modellen.

De toekomst van Apple aandelen

De aandelen Apple het in de toekomst gaan doen is natuurlijk voor iedereen een vraag. Het is afhankelijk van de paden die Apple gaat bewandelen en tevens afhankelijk van de concurrentie. Bedrijven als Samsung liggen op de loer en veel breder dan Apple. Voorlopig zien de analisten de koers van Apple aandelen positief tegemoet.

De komst van nieuwe producten zoals de Iphone 5s en nieuwe versies van de Ipad zullen van invloed zijn op de koers Apple. Als u verwacht dat deze producten (ook) een succes gaan worden dan is het nu de kans om Aandelen Apple te kopen.